Allah, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın..!”

 Allah, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın..!”

BELEDİYE BAŞKANI SEDAT PEKEL'İN İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜNÜN 93. YIL DÖNÜMܔ KUTLAMA MESAJI…

Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarının bir milletin kara tarihini değiştirmek amacıyla verdiği var olma savaşının Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilerek destana dönüşmesinin 93. Yıldönümünde,  o günkü coşkuyu ve duyguyu hala yüreklerimizde hissediyoruz.  

Vatan şairimiz M. Akif Ersoy’un özgürlük tutkusunu ve bağımsızlık inancını en çarpıcı biçimde anlattığı İstiklal Marşımız, Türk ulusunun işgal güçlerine karşı verdiği bağımsızlık mücadelesinin en büyük simgesi olmuştur.

 “Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak, sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak, Ben ezelden beridir hür yaşadım yaşarım, hangi zincir bana zincir vuracakmış şaşarım,… Hakkıdır hür yaşamış bayrağımın hürriyet, hakkıdır, Hakk’a tapan milletimin istiklal” dizelerinde anlatılan duygular Kurtuluş Savaşımızın özetidir adeta. 

Yüreğinde vatan sevgisiyle Milli Mücadele kahramanı olan Akif’in o eşsiz dizeleriyle ölümsüzleşen ve kabul edildiği 12 Mart 1921 tarihinde meclis kürsüsünden defalarca coşkuyla okunup ayakta alkışlanan İstiklal Marşımız, bizlere o ilk dizesinde ifade ettiği “Korkma!” seslenişi ile en olumsuz durumda bile ümitli kalabilmenin, cesaretimizi yitirmemenin simgesi olmuştur.

Bugün bizler, ülkemizin bağımsızlığı ve onurunu sonsuza dek korumak adına İstiklal Marşımızı ve İstiklal Şairimiz M. Akif Ersoy’u gençlerimize ve gelecek nesillere en iyi şekilde anlatmalı ve bu konuda daha duyarlı olmalıyız.

İstiklal Marşı’nın, Türk tarihinin en zorlu döneminde Ulusumuzun birliğini pekiştiren, Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti`nin kurulması yolunda atılan önemli bir adım olduğunu unutmadan bu yolda canları pahasına mücadele eden aziz şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anıyor ve Mehmet Akif’in dileğini bir kez daha yineliyorum:

“Allah, bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın..!”

                                                                SEDAT PEKEL

                                                     BANDIRMA BELEDİYE BAŞKANI



  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false